NLEN
Home
-
Over ons

De energietransitie ècht mogelijk maken!

H2Storage neemt zijn verantwoordelijkheden

Een betere en meer duurzame toekomst voor iedereen in een schonere wereld. Als je daaraan kan bijdragen, moet je die rol pakken. Daar zijn wij heilig van overtuigd. Wij geloven erin dat we de energietransitie écht mogelijk kunnen maken, als we het met elkaar doen.

Ook in de transportwereld moet duurzaamheid een logische keuze worden.

Daarom pakken wij onze rol. Met onze kennis en ervaring zien wij het als ons doel om mee te werken aan een schonere wereld. Soms is het opboksen tegen de bierkade, tegen grote partijen in ons land die zich vooral bezig houden met welvaart in plaats van welzijn. Maar wij staan op! Als het bedrijfsleven de koppen bij elkaar steekt, gaat het ons echt lukken om een schonere wereld te creëren.

Met name in de zwaar transport- en mobiliteitssector zijn er nog zoveel argumenten tegen verduurzaming. H2Storage wil deze zorgen graag één voor één voor ondernemers wegnemen. Het moet uiteindelijk een logische keus worden om te kiezen voor duurzaam transport.

Vicieuze cirkel doorbreken

Er zijn al tal van oplossingen om te verduurzamen. Goedkoop duurzame energie opwekken kunnen we uitstekend. Het kort opslaan ook. Maar het probleem waar we wereldwijd tegenaan lopen is dat we energie niet langdurig en in grote hoeveelheden kunnen opslaan. Voor vrachtwagens en busvervoer dat langere afstanden aflegt, is een oplossing hiervoor erg belangrijk.

Wij zijn ervan overtuigd dat zoiets nieuws als waterstof op een plek terecht kan komen waar het het meest waard is: in de zwaar transport- en mobiliteitssector. Vooralsnog gaan de ontwikkelingen omtrent waterstof nog niet zo hard, omdat we vooralsnog geen manier hadden om opgewekte waterstof kosteffectief op te slaan. Als de ontwikkelingen omtrent waterstof opwekking niet hard gaan, houdt dat ook de ontwikkelingen in de opslag hiervoor tegen. Een soort vicieuze cirkel.

Er is in Nederland zoveel kennis. Door samen te werken met andere partijen, kunnen we blijven ontwikkelen.

Juist die vicieuze cirkel willen wij, als H2Storage zijnde, nu doorbreken! Het belangrijkste is dat we nu een oplossing hebben om energie in de vorm van waterstof gedurende een langere tijd en in grote hoeveelheden op te slaan. Het is nu aan anderen om weer verder te ontwikkelen. Kom maar op met jouw ideeën en ga ermee aan de slag! Met zijn allen zorgen we dat de energietransitie écht mogelijk is.

Kennis en ervaring

Om tot de oplossing te komen voor langdurige opslag, hebben we onze jarenlange ervaring in de energiesector, auto-industrie en vliegtuigindustrie bij elkaar gebundeld. Daar waar de vliegtuigindustrie al lang weet dat composiet onder hoge druk kan staan kwamen we samen met Airborne, een partij die composieten pijplijnen maakt voor de vliegtuigindustrie, op het idee om hogedruktanks voor de opslag van waterstof te maken. Na een uitgebreide haalbaarheidsstudie omtrent opslag van waterstof onder hoge druk is H2Storage BV ontstaan. H2Storage wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering via het Europees Fonds voor de Regionale (EFRO) ontwikkeling. Tevens wordt een deel van de ontwikkelingskosten door Kansen voor West II en de MIT vanuit provincie Noord-Holland gedragen. Het doel van het project is een gecertificeerde tank voor zowel stationaire als mobiele toepassingen. Het project krijgt een EFRO-bijdrage van € 782.160 en een MIT-bijdrage van € 160.280. De looptijd van het project is van 1 april 2020 tot en met 31 december 2021.

Samenwerking

Nederland is een kennisland. Door kennis te bundelen kunnen we samen de wereld verduurzamen. Door de samenwerking te zoeken met TU Delft, Airborne en mkb-ondernemers is iedereen ervan overtuigd dat waterstof de toekomst is voor duurzaam vrachtverkeer, heftrucks en busvervoer. Zo verkleinen we samen onze footprint op aarde en laten we een wereld achter waarin toekomstige generaties in welvaart én welzijn kunnen leven.

Neem contact met ons op