NLEN
Home
-
Wat is H2Storage

Waterstofopslag voor de zwaar transport- en mobiliteitssector

Van tankmondstuk tot aan de brandstofcel

Stel je eens voor, dat je de CO2-uitstoot van vrachtverkeer, heftrucks en streekbussen kan verkleinen. Dat je hierdoor geen concessies hoeft te doen in de kilometers die je aflegt en het gewicht wat je vervoert. Stel je eens voor dat je rijdt op Hollandse waterstof!

H2Storage wil jou helpen te verduurzamen in de zwaar transport- en mobiliteitssector. Dit doen we door vrachtwagens, streekbussen en andere zware transportmiddelen te voorzien van waterstoftanks, appendages en meet- en regeltechniek. Om het gehele proces gemakkelijk te maken, bieden wij de totale periferie aan die komt kijken bij het ombouwen van huidige transportmiddelen naar waterstof gedreven, CO2-neutrale, transportmiddelen. Wij zorgen voor de opslag van duurzame energie waar jij dat goed kunt gebruiken!

Composieten waterstoftank

Daar waar anderen alleen de waterstoftank leveren, gaan wij verder. Wij leveren een compleet opslagsysteem bestaande uit lichtgewicht composieten tank(s) en appendages. Een modulair pakket dat inzetbaar is voor zowel zwaar transport voertuigen als bussen. Het systeem is tevens uitgerust met een optimaal besturingssysteem. We installeren alles, zodat jouw transportmiddelen direct weer de weg op kunnen zonder gedoe. Maar dan wel op een duurzame manier natuurlijk!

Mobiel waterstoftankstation

Het afleggen van vele kilometers op de weg maakt tanken een noodzakelijk kwaad. Hoe eenvoudig zou het zijn wanneer jij direct zelf je lege waterstoftanks kunt vullen of vervangen op elke gewilde locatie in Nederland of Europa? Met ons mobiel waterstoftankstation is het mogelijk. Naast alle benodigde componenten bevat het een slim regelsysteem voor het uitvoeren van meerdere inzetgebieden, één ervan is het aftanken van je voertuigen. Op deze manier kun jij efficiënt waterstof tanken en verspil je geen enkele energie.

Waterstof container en (nood)generator

Een zeecontainer bestaande uit tientallen lichtgewicht composieten tanks inclusief benodigde appendages. Dé oplossing om waterstof in grote hoeveelheden lokaal op te slaan, te vervoeren én simpelweg als (nood)generator te gebruiken. We vervangen je vervuilende, traditionele diesel generator voor een waterstofgenerator. Zo heb jij op een duurzame manier stroom als er geen netspanning aansluiting aanwezig is of als de stroom uitvalt. Ook hier nemen we alles voor jouw bedrijf uit handen. De installatie pakken wij op. Wij leveren een opslagcontainer en jij sluit het aan op jouw toepassing. Eenvoudiger kan het niet.

Vraag meer informatie

Hoe rijden jouw transportmiddelen straks op waterstof?

Waterstof op zich is geen energiebron. Het is een energiedrager die we moeten maken en opslaan. We kunnen waterstof maken uit bruinkool, maar daar komt CO2 bij vrij. Het is ook mogelijk om waterstof te winnen uit water; hier is energie voor nodig. Wanneer we deze energie uit wind of zon halen kunnen we waterstof op een schone manier opwekken. Dit doen we met elektrolyse. Simpelweg stop je energie in water, waardoor het zich splitst in zuurstofgas en waterstofgas. De uitstoot is dan 100% groen. Rijd je op groene waterstof, dan komt er puur water uit de uitlaat. Hieronder zie je het proces van het omzetten van duurzaam opgewekte elektriciteit naar waterstof en weer terug naar bruikbare elektriciteit.

De voordelen van composieten tanks

Waterstof is een energiedrager. Het voordeel van waterstof is dat je het gemakkelijk kunt opslaan en vervoeren om later te gebruiken. Onze opslagtanks zijn gemaakt van composiet en niet van staal, zoals traditionele opslagtanks. Composiet is een materiaal dat is gemaakt uit hars en vezels. Hierbij zorgt de hars ervoor dat alle vezels bij elkaar gehouden worden. De vezels zorgen voor een stevige structuur van het materiaal.

Door de combinatie van hars en vezels kent composiet een aantal voordelen:

sterk

materiaal

Door de combinatie van hars en vezels.

licht

gewicht

Gemakkelijk te plaatsen, goedkoop te vervoeren.

vorm

aanpasbaar

Hierdoor kunnen de tanks een hoge druk aan.

energie

verlagen

Hoe lichter iets is, hoe minder energie je gebruikt om het te vervoeren.

hogere

druk

Je kunt veel meer waterstof kwijt dan bij stalen en aluminium tanks.

grote

afstand

Hogere druk, meer waterstof in de tank, grotere actieradius.

De investering waard

De energietransitie is al in volle gang. Gemeente Amsterdam heeft plannen om dieselvoertuigen te weren uit de stad. In landen als Duitsland en België gebeurt dit al. Het ziet ernaar uit dat de toekomstbestendigheid van dieselvoertuigen op losse schroeven staat. Grote kans dat ze straks in waarde dalen, wanneer dieselvoertuigen nergens meer getolereerd worden. Waterstof mag dan op dit moment nog een duurder alternatief zijn dan diesel, maar bedenk wel dat de investering van nu je uiteindelijk meer oplevert in de restwaarde van je transportmiddelen.

Een puur Nederlands product

Om onze producten nog duurzamer te maken dan andere partijen doen, leveren wij een puur Nederlands product. Onze lichtgewicht composieten tanks, mobiele waterstoftankstations en waterstof opslagcontainer worden gewoon in Nederland gemaakt, met kennis en kunde van Nederlandse bedrijven. Geen transport van producten uit het buitenland. Zodat we ook hier de CO2-uitstoot verminderen. Met andere woorden, waterstof dat opgewekt wordt uit pure Nederlandse windenergie. Hollandser kan het niet. Zo weet je zeker dat je groen de weg op gaat!

Lees meer over onze producten